Oprema kletke

Kletka naj bo opremljena z lesenimi ali plastičnimi policami. Za prehod med njimi poskrbimo z lestvami ali cevmi premera 10−12 cm, odvisno od velikosti dihurja. Pri izbiri cevi je potrebno paziti, da je izdelana iz kvalitetnega materiala, ki bo kljuboval ostrim zobem. Najbolj se obnesejo gibljive cevi za odsesavanje prahu za industrijske potrebe ali plastične, namenjene večjim glodavcem in dihurjem, ki jih kupite v trgovinah za male živali. Naklon lestev in cevi naj ne bo prevelik, da bo dihur z lahkoto prehajal med nadstropji.

Čudoviti izdelki za dihurje so delo Tjaše Žižek, ki ustvarja pod imenom Žiži Glam

Potrebovali bodo tudi primerno ležišče (npr. viseče mreže, hiške, odeje ipd.), dovolj veliko stranišče s higienskim posipom, posodo za hrano in napajalnik ali posodo za vodo (keramična, kovinska ali plastična). Ker se z vodo radi igrajo in prevračajo posode, svetujemo nakup težkih keramičnih posod ali takšnih, ki se pritrdijo na kletko. Plastični napajalniki pogosto puščajo, zato se raje odločimo za steklene, saj iz njih ne kaplja pa tudi čiščenje je enostavnejše (v pomivalnem stroju).

Da zverinici v kletki ne bo dolgčas, jo opremimo tudi z  igračami, kot so npr. škatle, viseči tuneli iz trpežnega blaga, hiške ipd.

Tjaša Žižek
Tjaša Žižek
Tjaša Žižek je velika ljubiteljica kosmatih zverinic. Že več let je aktivna članica društva, v okviru katerega se udeležuje vseh društvenih dogodkov. Pod imenom Žiži Glam ustvarja opremo za dihurje.

Popular

spot_img

Več prispevkov tega avtorja

Zverinski koledar za 2023 – samo po prednaročilu!

Predstavljamo Zverinski koledar za 2023! Na fotografijah nastopajo slovenski in nekaj tujih dihurski modelov - skupaj preko 50 različnih dihurjev. Format koledarja je pokončen A3 (29,7...

Bolha – v trajni oskrbi

Bolha (Buha, Bubi) je v našo oskrbo prišla pri starosti dobrih štirih let. V Slovenijo je bila posvojena prek kolegov iz hrvaškega društva Tvorum. Po...

Influenca (gripa) pri belih dihurjih

S hladnejšimi dnevi se začenja tudi sezona pohoda različnih virusov, ki povzročajo obolenja dihal. Med virusnimi okužbami, ki so v hladnejšem obdobju leta pogostejše,...

Potovanje z malimi živalmi

Za prehod meje znotraj EU - če s strani države članice (Velika Britanija, Irska, Malta, Švedska) ni določeno drugače - mora dihur imeti: - evropski potni list za hišne živali (modra knjižica) - veljavno cepljenje proti steklini (od dneva cepljenja ne sme miniti manj kot 21 dni in ne več kot leto dni) - žival mora biti označena z mikročipom.