Vsak lahko pomaga – donacija dela dohodnine

Društvo Zverinice je uvrščeno na seznam upravičencev do donacij iz naslova dohodnine. V letu 2012 smo namreč pridobili status društva, ki deluje v javnem interesu na področju zaščite živali. Vsi zavezanci za dohodnino lahko do 31. decembra oddate zahtevo za namenitev dela dohodnine za tekoče leto. Po zakonu o dohodnini namreč lahko do 1 % odmerjene dohodnine namenite za financiranje splošno-koristnih namenov.

Donacije, ki nam jih boste namenili, bodo porabljene v skladu s statutom društva, med drugim tudi za pomoč zapuščenim, brezdomnim in ostalim dihurjem, ki potreujejo našo pomoč. V času delovanja društva smo do boljšega življenja pomagali več kot 100 dihurjem. Veliko energije in sredstev vlagamo tudi v izobraževanje lastnikov, bodočih lastnikov in strokovne veterinarske javnosti o potrebah, pravilni negi in oskrbi belih dihurjev. S pomočjo finančnih sredstev, zbranih z donacijami iz naslova dohodnine, bomo še lažje uresničevali svoje poslanstvo.

Naj povdarimo, da del dohodnine, ki ga namenite v dobrodelne namene, nikakor in na noben način ne vpliva na višino preplačane dohodnine, ki vam jo država vrne. Če svoje pravice do donacije v dobrodelne namene ne izkoristite, to pomeni le, da jo “država spravi v žep”.

Seznam vseh upravičencev do donacij je vsako leto objavljen v Uradnem listu, najdete pa ga tudi na spletni strani FURS.

Obrazec zahteve je dostopen na vseh davčnih uradih in izpostavah, lahko pa se ga natisne s spletne strani FURS. Podpisano zahtevo je potrebno osebno ali po pošti oddati na pristojni davčni urad. Zavezanci, ki imate digitalno potrdilo, lahko zahtevo oddate elektronsko preko portala eDavki.

Primer izpolnjenih okenc ob donaciji Društvu Zverinice v višini 1 %:

Ime oziroma naziv upravičenca Davčna številka upravičenca Odstotek (%)
Zverinice – Slovensko društvo ljubiteljev dihurjev 7 6 1 0 5 5 3 9 1 %

Popular

spot_img

Več prispevkov tega avtorja

Zverinski koledar za 2023 – samo po prednaročilu!

Predstavljamo Zverinski koledar za 2023! Na fotografijah nastopajo slovenski in nekaj tujih dihurski modelov - skupaj preko 50 različnih dihurjev. Format koledarja je pokončen A3 (29,7...

Bolha – v trajni oskrbi

Bolha (Buha, Bubi) je v našo oskrbo prišla pri starosti dobrih štirih let. V Slovenijo je bila posvojena prek kolegov iz hrvaškega društva Tvorum. Po...

Influenca (gripa) pri belih dihurjih

S hladnejšimi dnevi se začenja tudi sezona pohoda različnih virusov, ki povzročajo obolenja dihal. Med virusnimi okužbami, ki so v hladnejšem obdobju leta pogostejše,...

Potovanje z malimi živalmi

Za prehod meje znotraj EU - če s strani države članice (Velika Britanija, Irska, Malta, Švedska) ni določeno drugače - mora dihur imeti: - evropski potni list za hišne živali (modra knjižica) - veljavno cepljenje proti steklini (od dneva cepljenja ne sme miniti manj kot 21 dni in ne več kot leto dni) - žival mora biti označena z mikročipom.