Čiščenje kletke in opreme

Dihurji so posebneži pri hoji na stranišče, polivanju vode ter raznašanju hrane naokoli. Zato je čistoča kletke zelo pomembna. Z rednim čiščenjem bomo poskrbeli, da bodo zdravi ter da bo življenje z njimi prijetnejše in dišeče.

Poleg vsakodnevnega čiščenja stranišča, sesanja ali brisanja polic, nas bo čakalo še veliko tedensko čiščenje. Tega se bomo lotili temeljiteje. Posodice za hrano in vodo bomo oprali z detergentom, kisom ali sodo bikarbono. Če nam material to dopušča, pa tudi v pomivalnem stroju.

Oprati in razkužiti je potrebno tudi stranišče in police v kletki. Ne glede na to, katero čistilno sredstvo uporabimo, moramo poskrbeti, da ga bomo dobro sprali in do obrisali suhega.

Dihursko posteljnino (viseče mreže in ostale stvari iz blaga) operemo v pralnem stroju, brez mehčalca. Priporočljiva je uporaba dezinfekcijskega sredstva za strojno pranje perila. Pozabiti ne smemo niti na ogrodje kletke, ki ga bo potrebno očistiti s čistilnim sredstvom in vodo ter razkužiti vsaj enkrat do dvakrat mesečno.

Tjaša Žižek
Tjaša Žižek
Tjaša Žižek je velika ljubiteljica kosmatih zverinic. Že več let je aktivna članica društva, v okviru katerega se udeležuje vseh društvenih dogodkov. Pod imenom Žiži Glam ustvarja opremo za dihurje.

Popular

spot_img

Več prispevkov tega avtorja

Zverinski koledar za 2023 – samo po prednaročilu!

Predstavljamo Zverinski koledar za 2023! Na fotografijah nastopajo slovenski in nekaj tujih dihurski modelov - skupaj preko 50 različnih dihurjev. Format koledarja je pokončen A3 (29,7...

Bolha – v trajni oskrbi

Bolha (Buha, Bubi) je v našo oskrbo prišla pri starosti dobrih štirih let. V Slovenijo je bila posvojena prek kolegov iz hrvaškega društva Tvorum. Po...

Influenca (gripa) pri belih dihurjih

S hladnejšimi dnevi se začenja tudi sezona pohoda različnih virusov, ki povzročajo obolenja dihal. Med virusnimi okužbami, ki so v hladnejšem obdobju leta pogostejše,...

Potovanje z malimi živalmi

Za prehod meje znotraj EU - če s strani države članice (Velika Britanija, Irska, Malta, Švedska) ni določeno drugače - mora dihur imeti: - evropski potni list za hišne živali (modra knjižica) - veljavno cepljenje proti steklini (od dneva cepljenja ne sme miniti manj kot 21 dni in ne več kot leto dni) - žival mora biti označena z mikročipom.